top of page

Pups

 

We fokken in de eerste plaats voor onszelf, met het streven om iedere generatie weer te verbeteren qua raseigenschappen, karakter en gezondheid en dus uiterst kwaliteitsvolle labradors voort te brengen waarmee we uitstekende resultaten op shows en op werkgebied hopen te behalen. Hierin zijn wij erg ambitieus en streven we naar het beste. Buiten de pups die we zelf houden uit deze weloverwogen combinaties zijn er regelmatig pups beschikbaar.

 

We fokken alleen met volledige gezonde ouderdieren die alle gezondheidsonderzoeken die door de Raad van Beheer verplicht gesteld zijn ruimschoots hebben doorstaan. We zijn lid van een van de rasvereniginge; de Labrador Kring Nederland. De pups worden gefokt volgens de regels van de rasvereniging en worden gecontroleerd door de Raad van Beheer waarna ze gechipt worden, een DNA profiel en een stamboom krijgen.

De pups worden in huis geboren en groeien op met andere honden en de geluiden en activiteiten van alledag en al voordat de pups het nest verlaten beginnen we met de socialisatie.

Het doel wat wij voor ogen hebben zijn uiterst gezonde pups, die een perfect vriendelijk en evenwichtig Labradorkarakter hebben en qua uiterlijk de rasstandaard uitmuntend benaderen. Onze passie is het streven om iedere generatie een betere, mooiere en nog gezondere Labrador te fokken.

We verwachten van de toekomstige eigenaren dat ze een weloverwogen keuze maken voor een Labrador retriever, actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van het nest, de pup op een gezonde en goed opgevoede manier op laten groeien, en ervan overtuigd zijn de nieuwe huisgenoot voor de rest van zijn leven in zijn behoefte te kunnen voorzien.

 

 

Wanneer u interesse heeft in een pup, enkele handvaten:

Bijna dagelijks krijgen we mailtjes en telefoontjes van mensen die opzoek zijn naar een Labrador pup. De reacties varieeren nogal, van goed voorbereid tot bijna genant. Om die reden wat tips voor de aankomende pupeigenaar om goed voor de dag te komen, niet alleen ik maar collega fokkers van alle rassen zullen dit waarderen.

 

"Heb je nog pups en wat kosten ze" is absoluut not done, deze berichten belanden bij ons rechtstreeks in de prullemand. Wat is wel goed? Stel jezelf voor en geef ons een beeld van je gezinssamenstelling. Vertel iets over de motivatie voor een Labrador pup en hoe je tot de keuze voor dit ras gekomen bent. Geef aan wat de werksituatie is en wees daarover eerlijk. Een hond kan heus wel enkele uurtjes alleen zijn, met uitzondering van de eerste puppyperiode. We vinden het erg belangrijk waren onze pups terecht komen, doordat er enorm veel interesse is in pups binnen ons ras hebben wij de luxepositie om de meest geschikte gezinnen te selecteren. Onze pups gaan niet zomaar met iedereen mee en we vinden deze basisinformatie daarom erg nuttig, iets waar we in een kennismaking verder naar zullen vragen.

 

Wees eerlijk over de status van je zoektocht, als je dezelfde mail naar 20 andere fokkers gestuurd hebt geef dit dan ook aan. We maken ontzettend vaak mee dat mensen niet meer reageren, of wel een mailtje sturen om aan te geven dat ze al een pup gevonden hebben en gister hebben kunnen ophalen.

Het blijkt dat voor de meeste pupkopers 'snel' nog altijd meer leidend is dan 'goed'. We begrijpen maar al te goed dat in een huidige maatschappij waarin alles binnen 24 uur in huis is wachten op iets bijna niet meer aan de orde is. Maar voor ons hondenfokkers is geduld hebben nog steeds de normaalste zaak van de wereld. Zorg ervoor dat je informatie inwind bij fokkers, iets over jezelf verteld en eerlijk bent over de status van je zoektocht. Probeer vervolgens een fokker uit te zoeken op basis van een goed gevoel, gezonde honden van een type dat je aanspreekt. En probeer vervolgens het geduld op te brengen om te wachten totdat er een pup voor je beschikbaar is.

 

Mocht je van plan zijn om voor een pup te gaan winkelen, sla dan alsjeblieft ons over. We proberen elke mail met de grootste zorg en vanuit passie te beantwoorden, de tijd die ik besteed aan e-mails waar nooit meer een reactie komt besteed ik liever met mijn honden.

 

Onder andere vanwege enkele van bovengenoemde punten werken we niet met een wachtlijst, geinteresseerden kunnen zich melden en worden op de hoogte gehouden. Wanneer een teefje daadwerkelijk drachtig is worden we pas concreet.

Pups uit eerdere nesten:

In de onderstaande prachtige video zijn de ontwikkelingen te zien van Sil, een reutje uit het nest van Pippa. Van de periode in het nest (opnames met 5 en 6 weken) tijdens een van de bezoekdagen, naar de eerste dagen in zijn nieuwe huis op de leeftijd van 8 weken. En vervolgens de ontwikkeling tot 4 maanden.

Enkele foto's van pups uit nesten van de afgelopen jaren:
bottom of page