top of page

Het verhaal

Geboren met een opmerkelijke interesse voor dieren hebben alle huisdieren vroeger de revue gepasseerd in huize Candel. Echter paarden en honden hebben altijd de boventoon gevoerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik van de paarden mijn beroep heb gemaakt, en de honden op hobbyniveau nog steeds een grote rol spelen.

Het begon allemaal met de Beagle die zijn intrede deed in het gezin toen ik vijf jaar oud was, ik heb er een sport van gemaakt om hem onder de duim te krijgen en zo is de interesse gewekt. In mijn jeugd heb ik dan ook met mijn eigen Border Collies aan schapendrijven gedaan, en later tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik Mechelse en Hollandse herders getraind voor de politiesport.

Na een 'hondloze' periode van een paar jaar door studie en werk begon het vanzelf weer te kriebelen. Ik moest alleen wel opzoek naar een ras dat beter bij mijn huidige leven past. En de Labrador voldoet daar zonder enige twijfel aan. De Labrador is een sportief ras met een grote "will to please" zonder druk of nerveus te zijn. Wanneer deze hond zijn energie kwijt kan en voldoende gestimuleerd wordt valt hij 's avonds heerlijk in slaap voor de kachel.

Het is dan ook een van mijn voornaamste doelen om dit vriendelijke en sportieve karakter te behouden danwel te verbeteren. Daarnaast is de gezondheid een enorm belangrijke factor die binnen de fokkerij nauwlettend in de gaten gehouden moet worden. Ook streef ik ernaar honden te fokken die de rasstandaard zo dicht mogelijk benaderen. Om die reden ben ik met enige regelmaat met mijn honden op shows te vinden. Hier wordt beoordeeld in hoevere de hond voldoet aan de rasstandaard.

Na inmiddels een aantal jaar actief te zijn in het fokken van Labradors liegen de successen er niet om, naast talloze gelukkige nieuwe hondenbezitters en 'Wahnahnishjes' door het hele land hebben we ook prachtige successen in de showring gehaald. Alleen al in 2018 behaalden onze honden niet minder dan 9 kampioenstitels! Ook zijn we er super trots op dat we inmiddels met 5 blindegeleide en hulphonden instanties samenwerken en er van bijna elk nest honden aan de opleiding beginnen. En er dus inmiddels ook al heel wat mensen begeleid worden door een Wahnahnish Labrador.

Van tijd tot tijd worden er met bovenstaande doeleinden voor ogen pups geboren onder de kennelnaam 'Wahnahnish'. De naam is afgeleid van het gelijknamige 'Lake Wahnahnish' net buiten Labrador City, Newfoundland, Canada. De geboortegrond van de Labrador Retriever.

Labrador pups brabant
bottom of page